معرفی قلعه خورموج بوشهر

0
352

معرفی قلعه خورموج بوشهر یا قلعه محمد خان دشتی در شهر خورموج مرکز شهرستان دشتی یکی از آثار تاریخی و از نقاط دیدنی استان بوشهر در جنوب ایران است.

معرفی قلعه خورموج بوشهر که امروزه تنها یکی از برجهای آن برجامانده است دارای چهار حصار، چهار برج، اندرونی، عمارت مركزی و قراولخانه و اصطبل بوده‌ است. قسمتی از آن به نام قلعه محمد خان دشتی و قسمت ديگر آن به نام قلعه جمال خان معروف بوده‌ است.

قلعه خورموج
قلعه خورموج که امروزه تنها یکی از برجهای آن برجامانده است
قلعه خورموج

سبک معماری آن سلجوقی و متاثر از سبک قلعه سازی دوره ساسانی است كه با استفاده از طاق‌ نماها و گچبری در آرايش ديوارها و درون اتاق‌ ها بنا شده‌ است.
اين اثر كه يكی از نمونه‌ های معماری دوره قاجاریه و دارای تزئينات بديع و منحصر به فردی است در سال ۱۳۷۹ در فهرست آثار ملی به شماره: ۳۰۳۲ به ثبت رسيد.

جهت رزرو هتل با افر ویژه به این لینک مراجعه کنید

جهت اقامتگاه های داخلی اعم از ویلا ، سوییت ، هتل آپارتمان و واحد های بوم گردی از سیستم رستاک و اپلیکیشن اندروید قابل دانلود از کافه بازار و گوگل پلی می توانید استفاده نمایید .

خورموج کجاست؟

شهر خورموج در جنوب شرقی بندر بوشهر و در ۹۰کیلومتری آن در جنوب ایران واقع شده است. مساحت این شهر ۷۹۷ هکتار است و جمعیت آن حدود ۳۵ هزار نفر برآورد می‌شود. ارتفاع آن از دریا در حدود ۶۰ متر و نوسان دما در این شهر بین ۳ تا ۵۴ درجه سانتی‌گراد متغیر است.

قلعه خورموج
خورموج در جنوب شرقی بندر بوشهر
قلعه خورموج

تاریخچه شهر خورموج

شهر خورموج قدمتی طولانی داشته و به دوران پیش از اسلام برمی‌گردد؛ همان‌طور که آثار و بناهای برجای‌مانده از آن دوران، گواه روشنی از این قدمت طولانی‌مدت است. این شهر را به ‌این دلیل خورموج می‌نامند که از دو واژه خور و موج ساخته شده است؛ کلمه خور مخفف خورشید و موج به معنای نخل است. پس خورموج یعنی شهر نخل و خورشید. افراد بزرگی در این شهر رشد کرده و به درجات بالای علمی، هنری و فرهنگی رسیده‌اند. میرزا محمد جعفرخان حقایق نگار خورموجی، علی دشتی، فایز دشتی و محمدخان دشتی از جمله این بزرگان به‌شمار می‌روند.

رستاک جهت رزرو پیشنهادات شگف انگیزی برای شما دارد

قلعه خورموج دشتی را بیشتر بشناسیم

قلعه خورموج راوی داستان‌های جذاب و شیرین گذشته‌هاست و بی‌تردید همین موضوع بازدید از این عمارت تاریخی را برایتان جذاب و مهیج خواهد کرد. با تماشای این قلعه به گذشته‌ها سفر خواهید کرد و حس و حال دیگری به شما دست خواهد داد. دیدن این قلعه یادآور سبک معماری گذشتگان است که تجلی‌اش در دیوارها و طرح‌های آن قابل رویت است. این قلعه در گذشته‌ها نسبتاً بزرگ و وسیع بوده است؛ اما گذشت زمان بیشتر بخش‌های آن را نابود کرده و امروزه تنها یک برج زیبا از آن دوران به جا مانده است.

محمد خان دشتی
دیدن این قلعه یادآور سبک معماری گذشتگان
محمد خان دشتی

قلعه خورموج در گذشته شامل چهار برج، عمارت مرکزی، چهار حصار، قراول‌خانه و اصطبل بوده است. یکی از بخش‌های این قلعه، محمدخان دشتی و بخش دیگر آن قلعه جمال خان نام داشته است. این برج که شامل سه طبقه و یک زیرزمین است، در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

قلعه خورموج حدود ۱۵۰ سال پیش به دستور محمدخان حاکم دشتی ساخته شده است. این بنا در اوایل ساختش، مساحتی حدود ۱۲ هزار متر مربع داشته که در آن ۴ برج گلی، باروها و دیوارهایی با ارتفاع حدوداً ۱۰ الی ۱۲ متر وجود داشته است. زیرزمین این برج تاریخی گنبدی شکل است. سقف طبقه اول همانند زیرزمین بوده؛ ولی طرح‌های بی‌بدیلی بر روی آن حکاکی شده است. در ساخت این قلعه سبک‌های متنوع معماری استفاده شده است؛ معماری کلیت عمارت به سبک دوران ساسانیان احداث شده و برای بخش‌های شاه‌نشین و گوشواره‌های آن، سبک سلجوقی بسیار مشهود است.

جزئیات و زیبایی‌های قلعه خورموج

وقتی داخل قلعه راه می‌روید، از دیدن اتاق‌های آن که از گچ‌بری و طاق‌نما در آن‌ها استفاده شده است، لذت بسیاری می‌برید. در زمان ساخت این قلعه، معماران اصفهانی و شیرازی هم به‌اینجا دعوت شدند تا از مهارت آن‌ها برای ساخت بخش‌هایی مثل مهمان‌خانه و قراول‌خانه به سبک معماری صفوی و ایتالیایی استفاده شود.

قلعه خورموج
وقتی داخل قلعه راه می‌روید، از دیدن اتاق‌های آن که از گچ‌بری و طاق‌نما
قلعه خورموج

برای ورود و خروج افراد به درون قلعه، دو درب نسبتاً بزرگ در خروجی‌ها نصب شده است. درب بزرگ‌تر در ابعاد ۴ در ۵ متر بوده که در زمان خود برای تردد سواران و خودروها کاربرد داشته و درب کوچک‌تر ابعادی ۱٫۵ در ۳٫۵ متری دارد که به چیله معروف بوده و مخصوص عبور و مرور عابران پیاده بوده است.

جاهای دیدنی نزدیک قلعه خورموج را بشناسیم

پس از بازدید چندساعته از این قلعه، می‌توانید سفرتان به خورموج را با تماشای جاهای دیدنی شهر خورموج و نزدیک به قلعه تکمیل کنید. از جمله جاذبه‌های خورموج می‌توان به آتشکده مند مربوط به اواخر دوران ساسانیان، مسجد جامع خورموج که قدمت آن به سال ۱۲۷۵ هجری قمری برمی‌گردد، چشمه آب گرم نیکو که در شمال خورموج واقع شده است و گنبد نمکی کاکی در ۱۰کیلومتری شمال شرق شهرستان خورموج اشاره کرد. بازدید از تک‌تک این جاذبه‌ها می‌تواند لحظات خوشایند و خاطره‌انگیزی را برایتان رقم بزند.

معروف ترین سوغات خورموج چیست؟

هنگامی‌که به معرفی قلعه خورموج بوشهر سفر کردید، می‌توانید سراغ سوغاتی‌های ارزشمند این شهر بروید و یک یادگاری زیبا برای خود و عزیزانتان تهیه کنید. از جمله سوغات خورموج می‌توان به گبه و گلیم اونه، خرما، محصولات حصیری اشاره کرد که آوردن آن‌ها خاطره خوشایندی از سفر به استان بوشهر را برایتان رقم می‌زند.

معرفی قلعه خورموج بوشهر  سامانه جامع گردشگری رستاک

چگونه می‌توانیم به قلعه خورموج دسترسی پیدا کنیم؟

برای بازدید از این قلعه دیدنی و زیبا، باید به استان بوشهر سفر کنید. پس از رسیدن به شهر بوشهر، باید خودتان را به شهرستان دشتی برسانید. از آن‌جا باید به کمک تاکسی‌ها یا خودروی شخصی خود، به شهر کوچک خورموج سفر کنید. این قلعه در شهر خورموج در خیابان شهید مطهری واقع شده است.

جهت اقامتگاه های داخلی اعم از ویلا ، سوییت ، هتل آپارتمان و واحد های بوم گردی از سیستم رستاک و اپلیکیشن اندروید قابل دانلود از کافه بازار وگوگل پلی می توانید استفاده نمایید . رستاک جهت رزرو پیشنهادات شگفت انگیزی برای شما دارد . تور های لحظه آخری ما را در اینستاگرام رستاک تور دنبال کنید. همچنین برای ارتباط با تورها و رزرو بلیط از طریق شماره تماس ۰۹۱۲۳۱۷۵۳۴۸ در ارتباط باشید.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید