جاذبه تاریخی قلعه بردستان سه قلعه با حياط جداگانه و يک ديوار بيرونى و برجهاى جانبى است. این بنا به دست محمدخان دشتی در دوره قاجار بنا شدهاست. طاقسازى و گچبرىهاى گوشوارهها و غرفهها با سبک ساسانى و سبک گچبرى جنوب ايران است.
شهرستان دير در جنوب شرق استان بوشهر قرار گرفتهاست . مركز اين شهرستان تا بوشهر ۲۰۸ كيلومتر فاصله دارد. اين شهرستان داراي آثار تاريخي مربوط به دورههای مختلف و جاذبههاي طبيعي و زيارتي متعدد ميباشد. جاذبه تاریخی قلعه بردستان يكي از مهمترين بناهاي تدافعی شهرستان دير به شمار مي رود.
رستاک بصورت حرفه ای برای شما در قلعه بردستان (بوشهر) و اطراف آن می تواند امکانات اقامتی مناسب تدارک ببیند .
موقعیت جغرافیایی قلعه بردستان
استان بوشهر در ناحیهی جنوبی ایران دارای جاذبههای تاریخی و طبیعی بسیار تماشایی است و مانند گوهری در حاشیهی خلیج همیشه فارس دلبری میکند. تعداد قابل توجهی از این آثار و جاذبههای چشمنواز و شگفتانگیز در شهرستان دیر قرار دارند که جاذبه تاریخی قلعه بردستان از جملهی این آثار تاریخی است. قلعهی تاریخی بردستان در فاصله ۵ کیلومتری بندر دیر و شرقیترین بخش منطقه، در یک زمین مسطح و مدخل روستای بردستان بنا شده است که گویای قدمت دیرین و وجود تمدنهای کهن در این شهرستان میباشد.
سیر تاریخی و فرهنگی قلعه بردستان
تحقیقات و بررسیهای باستانشناسان حاکی از این امر است که بهدلیل نبود کتیبهها و نوشتههای تاریخی بر روی دیوارهها و قسمتهای دیگر این بنا، نمیتوان بهطور حتم در مورد قدمت و دورهی ساخت این قلعه اظهار نظر کرد. اما با توجه به اجزا و نوع سازههای این دژ، میتوان آن را به دورههای تاریخی پس از اسلام نسبت داد. چرا که نوع بافت و بنای این قلعه برگرفته از الگوهای معماری ایران در آن برهه از تاریخ میباشد. با کاوشها و بررسیهای به عمل آمده توسط زمینشناسان، دیدگاهها و حدسیاتی مبنی بر اینکه جاذبه تاریخی قلعه بردستان به دورهی دیلمیان (آل بویه) و سدهی چهارم قمری بر میگردد، وجود دارد. اما باید در نظر داشت که این قلعه طی دورههای مختلف از تاریخ، بارها مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته است و احتمال میرود همین موضوع باعث دگرگونی در نوع کاربری و بافت آن شده است. چرا که آثار این بازسازیها و دست بردنها در بافت قلعه، در برخی نقاط آن قابل مشاهده است و با گذر زمان و گسترش روستا، قسمتهایی از این قلعه تخریب و نابود شده است. همچنین از مرمت و بازسازیهای اخیر این قلعه، میتوان به دورهی سلطنت قاجاریان اشاره کرد که توسط محمدخان دشتی به انجام رسیده است.
معماری قلعه بردستان
نمای فعلی قلعهی بردستان شامل یک برج سه طبقه در گوشهی قلعه و اتاقهایی تودرتو میباشد که سقف همهی آنها فرو ریخته و تنها ستونهای آن باقی مانده است که این بقایا و آثار برجای مانده از قلعهی بردستان نشانهها و اطلاعات ناچیزی از آن، به ما میرساند. محیط داخلی این دژ، حدود ۳۰۰ متر در ۱۵۰ متر است و در دورهی آبادانی خود که به روزگار دیلمیان باز میگردد، دارای سه دیوار بلند، سه حیاط، چهار برج بیرونی و چهار برج درونی، یک شاهنشین، دو ردیف دیوار داخلی که هر کدام شامل ده اتاق و غرفه بوده است. قطر برج و باروی این قلعه، شش متر و ابعاد طبقات آن ۴ در ۳ متر است. آثار باقی مانده از نحوهی بهکارگیری چوب در ساختار درهای ورودی قلعه، دقت و هنرمندی معماران آن زمان را میرساند. مصالح بهکار رفته در بافت این جاذبه تاریخی قلعه بردستان، شامل سنگهای ساحلی و دریایی، گچ و نوعی ساروج است که از مواد و مصالح اصلی ساخت بناها و سازههای آن دوره از تاریخ به حساب میآمدند.
پیشنهاد برای دیدن قلعه بردستان
آثار تاریخی و فرهنگی هر ملتی، نشان از قدمت و گویای تمدن و تاثیرات آن کشور بر روی این کره خاکی است، بهطوری که این آثار بهجا مانده از گذشتگان گویای هویت و شناسنامهی آن ملت است. در روستای بردستان نیز که از جاذبه تاریخی قلعه بردستان پرافتخار دیر از لحاظ قدمت و حضور در آسمان بیکران تاریخ ایران عزیز است، علاوهبر قلعهی باستانی بردستان، قدیمیترین بنای دورهی اسلامی بوشهر یعنی مسجد جامع بردستان جلوهگری میکند که ارزش بالای این شهرستان و روستای بردستان را از قدیمالایام میرساند.
جهت اقامتگاه های داخلی اعم از ویلا ، سوییت ، هتل آپارتمان و واحد های بوم گردی از سیستم رستاک و اپلیکیشن اندروید قابل دانلود از کافه بازار وگوگل پلی می توانید استفاده نمایید . رستاک جهت رزرو پیشنهادات شگفت انگیزی برای شما دارد . تور های لحظه آخری ما را در اینستاگرام رستاک تور دنبال کنید. همچنین برای ارتباط با تورها و رزرو بلیط از طریق شماره تماس ۰۹۱۲۳۱۷۵۳۴۸ در ارتباط باشید.